Paine melcisori cu cascaval

Pentru micul dejun am facut cativa mecisori cu cascaval. Compozitia e una normala de paine doar ca am pus cascaval apoi am rulat si i-am bagat la cuptor. sunt foarte buni calzi.

Cartofi fierti cu ceapa, sunca si ou

Aceasta poate fi o garnitura sau poate fi servita simpla cu muraturi. Eu am adaugat si omleta si putina sunca dar va asigur ca doar cartofii fierti si amestecati cu ceapa calita in unt sau putin ulei sunt deliciosi. 

Clatite cu gem de caise

Un desert usor de pregatit sunt binecunoscutele clatite. Asa ca azi am facut clatite cu gem de caise.
Cred ca o reteta foarte cunoscuta dar o reamintesc
1 pahar cu faina
2 oua
jumatate pahar cu lapte
jumatate pahar cu apa minerala
si putina sare
Se freaca ouale cu faina si se adauga treptat laptele si apa. Se prajesc in tigaia putin unsa cu ulei.

Ciorba de fasole uscata

Daca in curand vin sarbatorile de iarna si vom manca multa carne si mancaruri grele am zis sa fac o ciorba de fasole cu mult zarzavat pregatit special pentru iarna si marar verde din congelator. Asa ca am trecut la treaba si marturisesc ca am servit-o cu mare placere pentru ca eu prefer mancarurile fara carne.

Ostropel de pui


Cremsnit

E week-end si cum e posibil sa am musafiri trebuie sa fac ceva dulce. Delicios si repede de preparat ce sa fie?? Gata stiu! Cremsnit cu foietaj din comert. Am dezghetat repede un pachet de foietaj pe care il aveam in congelator, am facut o crema de vanilie (cu multa vanilie si zeama de portocala) si uite ce a iesit.