Prajitura cu blat de negresa


Initial am vrut sa fac o negresa dar ulterior am zis ca poate fi mai spectaculoasa daca ii fac si o crema de cacao. Asa ca am facut blatul si dupa ce s-a racit am taiat in trei si am uns ficare blat cu crema. Deasupra nu prea a fost suficienta ciocolata pe care am topit-o dar a iesit o prajiturica buna.


Chiftelute marinate



Printre alte aperitive am facut si cateva chiftelute si cum nu s-au mancat toate am zis ca fac un sos si transform aperitivul in felul doi. Asa ca am trecut la treaba si am folosit sosul pregatit in toamna cu ardei si rosii am pus foi de dafin si alte mirodenii si a iesit o mancare delicioasa. Chiar nu mai gatisem de mult chiftelute cu sos.

Musaca cu carne de porc




Ma tot gandeam ce sa mai gatesc si deodata mi s-a facut pofta de musaca. Asa ca am tocat repede carnea am calit ceapa am amestacat-o cu ou, condimente, sare si gata umplutura. Cartofii i-am pus asa cruzi si taiati subtiri intr-o tava unsa cu ulei si am intercalat un strat de carne, unul de cartofi chiar si un strat de cascaval cu smantana si a iesit o bunatate de musaca.

Rulada din carne de porc



Am tot evitat sa mai cumpar mezeluri si am zis ca o rulada facuta in casa e mai sanatoasa. Asa ca am cumparat o bucata de fleica de porc am batut-o bine si am lasat-o putin la macerat cu un amestec de ulei de masline, cimbru, piper si usturoi. Apoi am calit putina ceapa cu cateva ciuperci din borcan si dupa ce s-a racit am mixat in robot aceasta compozitie. Am uns rulada am legat-o si la cuptor cu ea in staniol pana s-a fragezit. Am mai lasat-o putin fara staniol sa se rumeneasca si gata. E delicioasa si aspectuasa. 

Salam de biscuiti


Un desert rapid e salamul de biscuti. Asa ca aveam cateva pachetele de biscuiti, stafide, nuci, lapte, cacao putin unt, zahar vanilat, rom si am ras si o ciocolata cu lapte. A iesit foarte bun iar timpul de pregatire a fost record.