Ardei umpluti cu orez si legume

Azi am zis sa gatesc fara carne pentru ca e vara si ne putem bucura inca de legume proaspete. Asa ca am gatit  ardei umpluti cu orez si legume. Ca sa va fac pofta am sa incep direct cu poza desi nu stau prea bine cu talentul fotografic.
Si acum sa explic putin umplutura.
Calesc doua cepe in ulei apoi adaug orezul si las sa se caleasca putin impreuna. Intre timp rad o vanata mica pe razatoarea mare peste care adaug putina sare. Apoi am ras un dovlecel si doi morcovi. Peste compozitia de orez adaug dovlecelul, morcovul si vanata toate stoarse. Zeama de la vanata o arunc in schimb cea de la morcov si dovlecel o adaug in cratita in care fierb ardeii. In compozitia obtinuta am adaugat patrunjel verde, piper putina vegeta si am umplut ardeii. Am presarat putina faina deasupra lor si le-am pus un capacel de rosie. Am facut un sos cu apa si rosii decojite si putin ardei kapia date prin robot, am potrivit de sare si i-am lasat la fiert pana  au fost gata. Sunt foarte buni si reci in zilele caniculare de vara.

Prajitura Maria


















Am denumit prajitura dupa sarbatoarea care tocmai m-a determinat sa o fac. Daca e 15 august si e Sf Maria am zis ca trebuie sa fac ceva dulce si am facut o prajiturica destul de simpla. Blat de cacao, crema clasica cu unt de cacao am insiropat bine blatul cu sirop de capucino si rom iar desupra o glazura de ciocolata alba si ceva decor. Am facut si cativa trandafirasi albi dar am renuntat si am pus cativa banuti de ciocolata alba. A fost delicioasa!
















Si tot cu ocazia acestei sarbatori am facut si o placinta cu braza dulce si stafide.

Tort de inghetata

Daca e canicula ce poate merge mai bine ca desert decat inghetata? Asa ca am facut un tort de inghetata cu trei straturi.
4 galbenusuri
jumatate ceasca cu lapte
250g  zahar
500g frisca Hulala
Se bat galbenusurile cu zahar si lapte si se pun la foc mic pana se topeste zaharul.Cand compozitia s-a racit se amesteca cu frisca si se imparte in trei. Eu am lasat cea mai mare cantitate pentru cea cu vanilie. Am mai adaugat cateva prafuri de vanilie apoi nucile prajite si maruntite apoi esenta de rom. In urmatoarea am pus cacao si fulgi de ciocolata iar ultimul strat l-am amestecat cu caise proaspete pe care le-am mixat bine cu robotul.
 L-am congelat si urma sa-l ornez dar am renuntat ca parea asa apetisant incat s-a mancat si fara sa mai fie ornat.
Am simulat ornamentul direct pe farfurie dar produsul a fost delicios.