Prajitura Semiluna





 





 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 
O prajitura care necesita foarte putin timp de pregatire, e aceasta prajitura si va asigur ca e foarte buna.
4 oua
1 cana cu zahar
1 cana cu faina
jumatate cana cu ulei
1 praf de copt
zeama de la o jumatate de lamaie mare
nuca macinata
Se bat albusurile spuma si se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Continuam sa batem pana compozitia arata ca cea de bezea, Se freaca galbenusurile cu restul de zahar si se adauga treptat uleiul apoi zeama de la o jumatate de lamaie. Se poate adauga si coaja rasa daca va place.
Compozitia de galbenusuri se amesteca cu albusurile batute, si apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava de copt si se presara desupra cu nuca macinata. Dupa ce s-a racit se va taia cu paharul in forma de semiluna.

Briose de spaghete cu carne si ciuperci




 



 
  
 

Ma tot gandeam ce aperitiv sa pregatesc in weekend si in final am decis ca niste briose de spaghete si o rulada e suficient daca aveti prieteni la masa.
Se fierb spaghetele, se trec prin jet de apa fierbinte, se scurg si se amesteca cu putin unt si cascaval ras.
Pentru umplutura de carne vom cali o ceapa cu putin ulei apoi adaugam ciupercile si amestecam cu carnea tocata. Lasam pe foc mic pana carnea e aproape gata. Adaugam condimente piper, cimbru si un ou batut. Punem in forme un strat de spaghete apoi un strat de carne si deasupra iar spaghete. Separat batem un ou cu smantana de gatit si adaugam peste fiecare briosa un strat generos. Dam tava la cuptor pana se rumenesc.
 

Tort de fructe