Cornulete aperitiv cu sunca

2 cuburi de drojdie proaspata
1 cana cu lapte
1 lingurita zahar sau miere
5 linguri cu ulei de masline
sare
faina cat sa obtineti un aluat elastic cam 250-300g
1 galbenus pentru uns cornuletele
sunca si cascaval pentru umplut
Este un aperitiv foarte gustos si ca sa fie si aspectuos trebuie sa aveti sunca feliata foarte subtire. La fel si cascavalul. Eu nu le-am cumparat feliate si asta mi-a dat batai de cap la rulare, asa ca nu au iesit ele prea frumoase, dar va asigur ca au iesit foarte gustoase.

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga zaharul si toata compozitia se toarna peste faina. Se mai adauga ulei, sare si se framanta bine. Se intinde aluatul si se taie in triunghiuri pentru cornulete. Peste fiecare triunghi se aseaza o feliuta de sunca si una de cascaval. Se ruleaza cornuletul, se aseaza in tava de copt si se ung cu galbenus de ou.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu