Paste cu smantana dulce sunca si ciuperci

Aceasta reteta am preluat-o de la fiica mea, ea e specialista. Reteta e de la o profesoara de origine italiana, asa ca merita incercata.
Avem nevoie de:
un pachet de paste in forma de fundite, dar merge cu orice fel de paste
1 cutie mica de ciuperci (reteta originala e cu ciuperci proaspete)
1 pahar mare cu vin alb
1 pahar de suc de rosii de preferat un suc bun, gros facut in casa
jumatate pahar cu smantana de gatit sau o cutie mica ( eu am folosit Dorna cu 3% grasime)
4-5 linguri ulei de masline
cateva felii de sunca (se poate prepara si fara)
cascaval ras
vegeta, sare, piper
Se fierb pastele cu putina sare sau vegeta. Intre timp se calesc in ulei de masline ciupercile, se adauga sunca si se stinge cu vin. Se  adauga jumatate lingurita de vegeta, apoi sucul de rosii amestecat cu smantana si se lasa sa fiarba, amestecand din cand, in cand cateva minute. Se toarna sosul peste paste si cascavalul ras. Optional se poate adauga piper sau alte condimente.
Pentru cei carora le plac pastele e o reteta rapida si gustoasa mai ales ca sosul poate fi facut inainte si pastrat in frigider. Eu am folosit acest sos si la friptura de pui, dar bineinteles fara sunca.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu