Pizza

Daca vreti sa va invitati prietenii la o pizza, va recomand aceasta reteta care cu siguranta va avea succes.

500 g faina
40 g drojdie
jumatate cana cu apa
jumatate cana cu lapte
2 lingurite sare
4 -5 linguri de ulei de masline
Drojdia se dizolva in laptele caldut. Intr-un vas se pune faina, sarea, apa calduta, drojdia dizolvata in lapte si se framanta bine. Se adauga pe rand cate o lingura de ulei si se continua framantarea aluatului. Se aseaza apoi in tava unsa sau imbracata in hartie de copt fara a fi nevoie sa se mai lase la dospit si se adauga mezelurile, ciuperci, masline, cascaval si sosul.


Tort Diplomat

 









De ziua sotului am facut tort Diplomat cu ananas si portocale. A fost racoritor si a avut mult succes.
pentru acest tort am folosit:
1 pachet de piscoturi Savoiardi
5 galbenusuri
4 pliculete gelatina dr Oetker
400g frisca
1 lingura de faina
250 g zahar
1 cana si jumatate cu lapte
1 compot de ananas
3 portocale

Galbenusurile se freaca cu zaharul si faina dupa care se subtiaza cu lapte. Aceasta compozitie se pune la foc pe baie de aburi si se amesteca usor pana ce se ingroasa putin. Separat, tot pe baie de aburi, se topeste gelatina cu putin sirop de ananas. Gelatina gata topita se amesteca in compozitia cu ou si dupa ce a mai stat pe aburi cateva minute se va lasa la rece pana ajunge temperatura camerei. Intre timp se bate frisca cu 2 pliculete de zahar vanilat si se va amesteca cu compozitia bine racita. Pentru a se obtine o crema fina, e indicat sa se mixeze cu mixerul la viteza mare. Toata aceasta copozitie se va aseza in forma gata pregatita pentru tort.
Aceasta forma eu am pregatit-o cu piscoturi inmuiate in lapte cu ciocolata si felii de portocala. Am adaugat crema in care am pus bucatile de ananas din compot si am lasat tortul in frigider peste noapte. Adoua zi l-am rasturnat pe platou si l-am decorat cu frisca si visine din visinata.
Si priviti ce a iesit.




Retete pentru o masa festiva

Tocmai am sarbatorit un eveniment important in familie (ziua sotului) si am pregatit cateva aperitive. Mai intai cateva poze si ulterior retele.
La aperitiv am pregatit:
salata de boeuf
salata de ciuperci
chiftelute
rosii umplute cu salata de vinete cu maioneza
ardei umpluti cu pasta de branza
gogosele umplute - unele cu salata de ciuperci si altele cu pasta de branza
medalioane vegetale si pui shanghai
oua umplute
si o rulada cu carne tocata in aluat pe care am uitat sa o pozez