Prajituri de Craciun


 

 
Reteta:
  Blat
7 oua, 10 linguri zahar
7 linguri faina
o lingurita coaja de lamaie rasa
  Crema
250 gr frisca
250 gr smantana de tara
300 gr zahar
5 galbenusuri
2  plicuri gelatina(10gr)
esenta de vanilie
500 gr visine sau capsuni
  Sirop
150 gr zahar, 200 ml apa
coaja rasa de lamaie +zeama
  Decor
200 gr frisca
pudra de cacao
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri .
Albusurile se bat spuma cu 7 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si coaja de lamaie.
Se amesteca cele doua compozitii cu miscari usoare de jos in sus, se adauga faina cernuta si se incorporeaza usor .
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit
Siropul
Fierbem apa cu zaharul, dupa ce s-a racorit adaugam coaja de lamaie si zeama. O lasam cateva minute si o strecuram
Crema
Gelatina se pune la hidratat intr-o ceasca cu 50 ml apa rece.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe baie de apa pana se spumeaza bine si cresc in volum.Adaugam gelatina amestecam bine si dam la rece.
Batem frisca pe jumatate ,adaugam smantana si continuam pana se intareste bine
Taiem blatul in doua foi egale pe orizontala .
Asezam prima foaie in tava, insiropam ,punem jumatate din crema, presaram un strat de visine sau capsuni apoi acoperim cu cealalta jumatate de crema.
Asezam deasupra foaia de blat, insiropam si ornam cu frisca si presaram cacao pudra
 

















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu