Tort Padurea neagra

Va prezint un tort pe care doream de multa vreme sa il pregatesc dar mereu imi lipsea ceva. Asa ca anul asta de sarbatori am pregatit acest tort si ia priviti ce a iesit.

 
Si acum reteta
Blat: 4 oua ; 150 g zahar; 100g faina; un sfert de pachet de unt;  30 g cacao neagra
Crema : frisca; zahar vanilat 1-2 plicuri
Sirop de visine sau compot ; visinata sau lichior de vine sau ce doriti
 
Se bat pe abur cele 4 oua intregi cu zahar pana se topeste zaharul iar compozitia ajunge la o temperatura calduta. Se ia de pe foc si se continua sa se bata cu mixerul pana ajunge ca o crema fina.
Se adauga faina cernuta amestecata cu praful de cacao. Se iau cateva linguri din compozitie si se amesteca cu untul topit. Se adauga compozitia cu unt peste cea cu ou si se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Va rezulta un blat nu prea gros dar suficient cat sa se poata taia in doua .
Intre timp se bate frisca cu zahar vanilat si se pregateste siropul. Eu am amestecat compot de visine cu siropul lasat de la visinele proaspete am mai adaugat putin zahar si apoi visinata.
Daca se folosesc visine proaspete sau congelate atunci siropul trebuie sa fie ceva mai dulce si usor alcolizat. Daca se folosesc visine din compot acestea trebuie sa nu contina samburi.
Se taie in doua blatul si se insiropeaza bine. Se adauga un strat generos de visine intregi apoi un strat gros de frisca batuta bine apoi urmatorul blat bine insiropat. Se imbraca tot tortul in frisca iar deasupra se orneaza cu aschii de ciocolata neagra. Eu am pus ciocolata cu lapte.









 




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu