Mucenici Moldovenesti

Daca e 8 Martie si e ziua femeii trebuie sa sarbatorim. Bineinteles  ca dupa shopping in magazinele de haine ziua se incheie in bucatarie pregatind mucenicii (eu asa am procedat). Si cum de cativa ani am descoperit "moldoveanca" din mine am facut si moldovenesti si cu zeama. Si au iesit foarte buni si daca nu ma gandeam ca e seara si se depun, mancam toata tava.
 4 oua
300 ml lapte
250g zahar
3 pliculete drojdie uscata
jumatate cana ulei
50g unt
1kg faina
optional coaja de lamaie, vanilie, rom


Am facut o maia din 2 linguri zahar, 2 linguri faina, drojdie si putin lapte. Nu am lasat-o sa creasca doar am amestecat sa se dizove drojdia. Intr-un castron am pus toata faina si in mijloc am adaugat pe rand: maiaua apoi laptele caldut in care am dizolvat zaharul,  3 galbenusurile batute cu sare si 1 ou intreg, untul topit si amestecat cu ulei si romul, vanilia. Am amestecat pana cand s-a format o coca elastica si nu se mai lipea de mana. Trebuia sa adaug albusurile batute spuma insa am uitat si au iesit bine si fara. Si ca sa va conving mai postez cateva poze.
I-am uns cu miere si presarat cu nuca si i-am lasat putin in sirop de zahar cu lamaie si rom.



Si dupa ce am "degustat" vreo 4 moldovenesti am zis ca ar merge o portie si din cei cu zeama ca tocmai se racisera.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu