Prajitura cu branza si stafide

O prajitura care poate tine loc de pasca cu succes sau poate fi pregatita oricand fiind un desert delicios.
Blat
6 oua
200 g faina
250 g zahar
jumatate ceasca de ulei
Se bat albusurile spuma se adauga zaharul si se continua sa se mixeze pana rezulta o compozitie de bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei (ca o maioneza). Se adauga treptat faina si se amesteca compozitia incet  cu o lingura de lemn.
crema
400g branza de vaci
stafide
2 fiole rom
4 oua
4 linguri de zahar
1 lingra rasa de faina
Toate se amesteca deodata.

Se toarna in tava de copt unsa cu ulei mai mult de jumatate din compozitia de blat si se introduce in cuptorul incins. Dupa cateva minute se scoate din cuptor (se probeaza cu degetul cat sa nu se lipeasca ) se adauga crema de branza si deasupra restul de compozitie de blat. Apoi cu o furculita se amesteca circular si foarte usor doar la suprafata atat cat sa patrunda foarte putin copozitia de blat in cea de branza si se introduce in cuptor.
Este delicioasa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu