Rulada cu crema de vanilie si piersici


Ma tot gandeam ce desert sa fac sa fie bun si sa nu imi dea prea multa bataie de cap. Prima idee a fost un blat de pandispan, insiropat si crema deasupra. Asa ca pornind de la ideea cu pandispanul, am facut blatul cam gros pentru ca am folosit o tava mai mica. Dupa care cat timp s-a copt blatul, m-am gandit ca arata mai bine o rulada. Si a iesit o rulada delicioasa.
Blat:
4 oua
1 cana de zahar
1 cana faina
1 praf de copt
4 linguri de ulei
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul apoi se adauga galbenusurile frecate cu ulei si la final faina cu praful de copt. Se coace in tava cu hartie de copt unsa cu unt sau ulei.
Crema:
3 oua numai galbenusurile
1 lingura mare cu faina
1 cana cu lapte
1 plic de gelatina
6 linguri cu zahar
1cutie frisca (mica 250ml) Hulala
Se pune pe aburi compzitia din oua, zahar, faina, lapte, gelatina si se amesteca pana se ingroase usor. Eu am pus direct gelatina in compozitie fara sa o mai dizolv separat. Cand aceasta crema devine un sos gros se lasa la racit si separat se bate frisca cu zahar vanilat. Se amesteca cu crema si se da putin la rece. Atentie sa nu se intareasca prea tare.
Se raceste blatul de rulada, se umple cu crema si fiecare dupa imaginatie poate adauga ce fructe doreste. Eu aveam un compot de piersici asa ca l-am folosit si a dat o savoare deosebita prajiturii. Am rulat in folie foarte bine rulada si am lasat-o la frigider pana s-a intarit crema. Apoi am ornat prajitura cu frisca si piersici si am "degustat " cateva portii.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu