Salata de legume pentru iarna

Aceasta salata o fac de foarte multi ani. E o reteta foarte apreciata de toti cei care au facut-o. Se poate servi cu maioneza de mustar sau putina maioneza din ou sau simpla. Este o buna garnitura la fripturi. De fapt merge la orice.
Legume:
gogosari
varza rosie
telina
morcov
ardei kapia rosu
ardei gras verde
ceapa
Cantitatile de legume (tocate) trebuie sa fie aproximativ egale.

Lichidul se pregateste din
2 litri de apa
1 litru de otet
3 linguri mari cu sare
1 cana zahar
putin conservant pentru siguranta (optional), eu nu am pus mereu pentru ca am uitat si s-a pastrat foarte bine
Toate se fierb in clocot pana se topeste sarea si zaharul.
Zarzavatul se amesteca si se adauga in oala cu lichid. Se lasa pana da in clocot, se scoate cu strecuratoarea si asa fierbinte se preseaza  legumele in borcane scurgand zeama. Se preseaza cat mai mult zarzavat eliminand astfel lichidul. Se strang bine borcanele si se intorc cu capacul in jos. Eu pentru siguranta pun borcanele cu capacul in jos intr-o cratita cu apa clocotita pentru maxim 5 minute. Apoi incerc sa mai strang capacul daca e nevoie. Si gata salata pentru iarna.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu