Tort de inghetata

Daca vreti sa va impresionati musafirii va recomand acest tort de inghetata aspectuos si gustos.
Avem nevoie de:
6 oua numai galbenusurile
1 cutie frisca de 500ml (eu am folosit hulala)
1 cana de zahar pudra
jumatate ceasca de lapte
nuca prajita, ciocolata, 2 banane si visine proaspete sau congelate

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si laptele si se pun la foc pe aburi pana se topeste zaharul. Se asteapta sa se raceasca compozitia si se trece la combinarea ei. O parte se mixeaza cu visine, o alta cu cacao si bucati de ciocolata, alta cu vanilie si nuca prajita sau alune si alta cu piure de banane. Se adauga in fiecare frisca batuta si impartita cat de cat egal. Vor rezulta astfel cele 4 straturi ale tortului. Vom lua o forma de chec pe care o imbracam in folie si asezam pe rand straturile de inghetata. Dupa ce inghetata a stat o noapte la congelator se scoate din forma cu tot cu celofan si se poate portiona foarte usor.
Arata foarte bine si e minunata. Se pot face si alte combinatii cu diverse fructe daca doriti.
Uite dovada!!



Si inca o poza cu tortul alaturi de pufoasele muffins.

1 comentarii:

florin spunea...

a fost tare bun eu am degustat

8 ianuarie 2011 la 14:23

Trimiteți un comentariu