Prajitura care se separa singura

Azi aveam pofta de o prajitura cu crema de vanilie si pentru ca procedura de a face mai intai blatul si apoi crema mi se parea cam complicata, am ales varianta prajiturii care se separa singura. Si uite asa a iesit o prajitura delicioasa pe care fiica si sotul meu au savurat-o rapid.
Si acum reteta:
7 oua
1 litru lapte rece
1 pachet de unt
10 linguri de faina
300g zahar si 2 pliculete de zahar vanilat

Se pun intr-o cratita, la foc mic, untul, zaharul si 5 linguri de lapte. Dupa ce zaharul s-a topit se lasa compozitia sa se raceasca. Se adauga peste aceasta compozitie galbenusurile, faina si se amesteca bine iar apoi se subtiaza cu laptele rece. Separat se bat albusurile spuma, se adauga zaharul vanilat si se toarna peste compozitia cu faina. Toate se amesteca pana la omogenizare si se rastoarna intr-o tava de copt care a fost in prealabil unsa cu unt si tapetata cu faina. Prajitura se lasa la copt 1 ora la foc normal, dar depinde de cuptorul fiecaruia.
Va asigur ca e delicioasa si usor de facut.
Si ca sa va convingeti priviti cateva poze.
Asa arata imediat scoasa din cuptor.
Acum gata decorata.
Gata pentru a fi servita.

Inainte de a se evapora din farfurie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu